HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Shymala PDF Afdrukken E-mail
Fairtrade premie voor een Education FundShymala Roopa en haar kleindochter woont in een van de zogenaamde ' Line - kamers "op de Nieuwe Ambadi rubberplantage . Deze accommodaties zijn klein , maar desondanks zeer populair bij de werknemers: ze hebben allemaal een kracht, per unit per een waterkraan en een toilet. Ook is een stukje van deze tuin . Hier zijn de families voor de zelfvoorziening te houden kippen en groenten te telen. Er is zelfs een wachtlijst voor de line- kamers, voor alternatieve blijft vaak alleen het inhuren van dure accommodatie in een van de omliggende dorpen .

Shymala werken in de rubber- fabriek van de plantage. Zij is woordvoerster voor hun vakbond, die niet alleen de belangen van de werknemers van de plantage , maar heeft die verantwoordelijk is voor de rubber- werknemers in de wijk is . Shymala is ook een lid van het " gemeenschappelijk orgaan " , de gemengde commissie van de plantage. Dit werd vastgesteld bij de eerste Fairdeal Trading rubber gekocht volgens de criteria van Fair Trade van New Ambadi . De natuurlijke rubber plantage die wordt gebruikt voor de productie van sportballen in Pakistan.

Het panel komt regelmatig bijeen , besluiten worden vastgelegd in een logboek . Deze omvatten de besluiten zoals die Fairtrade anzusparen premies in een fonds , die later zal worden van het secundair onderwijs van kinderen gefinancierd door plantagearbeiders. Hoewel het onderwijs is vrij in India, hebben alleen de kinderen een kans op een goede baan die niet aanwezig kunnen een particuliere school. Fairdeal Trading werd meegedeeld dat ten minste 90 ton rubber per jaar worden aangekocht onder eerlijke voorwaarden , totdat het fonds groot genoeg is om ze te financieren beurzen. Shymala hoopt dat Roopa kunnen worden onder de eerste geleerden. Ze wil dat haar kleindochter is een verpleegster. Maar de drie - jarige opleiding kost ongeveer 4000 € - een bedrag dat ze kunnen betalen met hun loon vóór .

Een tweede belangrijke verworvenheid van de plantage zijn maatregelen om de lokale ecosysteem te kunnen handhaven : het bedrijf heeft gefinancierd voor de accreditatie van de plantage op de Forest Stewardship Council (FSC) - Het controlesysteem voor verantwoord bosbeheer dat een ecologisch verantwoorde en duurzame teelt veilig is van natuurlijk rubber.