HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Kitman PDF Afdrukken E-mail
Schoner water in het huisKitman is 67 jaar oud, maar hij denkt nog niet met pensioen te gaan . Sinds zijn jeugd werkte hij als een rubberen tapper op de Frocester plantage in Sri Lanka. In zijn kennissen zijn Kitman en zijn gezin om succesvol te zijn : al zijn zeven zonen in de hoofdstad Colombo , die toegankelijk is per bus in ongeveer twee uur , werk gevonden . Een runt een klein bedrijf, twee kleermakers zijn , twee werken als chauffeur , twee zijn een verkoper in verschillende winkels . Een leraar dochters door Kitman , de andere is net als haar vader Gummizapferin op dezelfde plantage.

Met de gezamenlijke besparingen , de familie is erin geslaagd om haar weer op te bouwen van de plantage die bescheiden accommodatie aan hun behoeften. In het huisje woont momenteel negen personen : Kitman en zijn vrouw , drie dochters en twee kleinkinderen , en twee dochters . Het appartement had een groot nadeel: er was geen stromend water. Dit was van een goed ongeveer 100 meter om te worden getrokken aan de andere kant van de weg. Omdat er op veel plaatsen geen schoon drinkwater , de witte plantage arts, lijden veel mensen in deze regio van de maag -en darmklachten .

De handel contact met Fairdeal Trading kan deze situatie verbeteren aanzienlijk . In een overeenkomst met de eigenaren van de plantage - het eerste in zijn soort Fair Trade Agreement voor de rubber en latex - gekocht Fairdeal Trading grondstof voor Ethletic zijn schoenen en betaald voor het een fair trade premie van EUR 0,50 / kg rubber. In overeenstemming met de principes van eerlijke handel, hebben de plantagearbeiders en het beheer een joint lichaam: de Fair Trade- sociale club . In dit forum bespreken we waar het geld zal worden gebruikt . Met behulp van de eerste Fair Trade- premie aan een pomp installeren en het leggen van leidingen mogelijk zijn geweest . 20 huishoudens rond de fontein zijn nu voorzien van stromend water . Kitman huis is een van hen.

Een ander belangrijk project van de plantage- arbeiders werd de renovatie van een rustruimte en verblijf in een van de latex- stations verzamelen : een eetkamer , een kleedkamer VA voor de werknemers , kluisjes voor het opbergen van kleding en breng je je eigen eten , toiletten . Al deze projecten zijn gefinancierd door middel van Fair Trade- premies en het zal gevolgd worden door vele andere stappen die verbetering van de leef-en werkomstandigheden van plantage- arbeiders en hun gezinnen.