HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Kadir PDF Afdrukken E-mail
Lassen en plannen maken Zorg ervoor dat Kadir is een lasser. Hij produceert beveiligingsvenster bars en voor huizenbouw. Daarnaast is hij herstelde instrumenten en meubels gemaakt van metaal - er is geen tekort aan werken om hem . Door zijn werk , zegt hij, is er altijd de vraag. Zijn kleine winkel op een drukke weg langs trekt veel handel, heeft ook al een vaste klantenkring gevormd.

Zijn stage als lasser nam twee jaar , met 18 had hij met succes afgerond. De weg naar onafhankelijkheid werd mogelijk gemaakt door een lening van 180.000 roepies , die zijn moeder , die naait zichzelf voetballen, kon er een kleine lening programma aangeboden .

Maandelijks betaalde 800 roepies Kadir voor de huur van zijn atelier , de rest van het geld dat hij geïnvesteerd in de nodige elektrische gereedschappen, compressoren en een lasapparaat . Per maand , kan hij zijn lening terug te betalen 30 000 roepies . En toch slaagt hij erin , 15.000 roepies om terug thuis te brengen. Zijn moeder was in staat met pensioen te gaan en niet langer moet naaien voetballen.

Kadir zei dat hij zonder de micro- krediet dat hem in staat stelde eerlijke handel, zou nooit in staat zijn geweest om zijn eigen zaak te beginnen . Banken zouden zij eisen dat een schuldeiser of goederen, effecten, kunnen Kadir 's familie niet veroorloven. Bovendien , de kosten van de leningen een bank een hoge rente , dat een pay off bijna onmogelijk te maken. Nu smeedt Kadir andere plannen : hij wil uitbreiden , indien de lening wordt betaald volledig uit , "Ik hou van mijn werk en ik wil mijn bedrijf te verhogen. "