HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Vasanta Kumari PDF Afdrukken E-mail

Gummizapferin in New Ambadi Toen haar man 17 jaar geleden door een ongeluk werd gedood , de plantage van de weduwe traditioneel aangeboden aan de werkplek van de overleden man . Sindsdien Vasanta Kumari werkt op de New Ambadi rubber plantage, en heeft opgeworpen als een alleenstaande moeder met drie kinderen . , rekeningen van de oudste dochter woont met haar man ( die werkt als laborant in een ziekenhuis) in Chennai . Vasanti bezoekt het paar en hun kleindochter eenmaal per jaar voor ongeveer een week. Haar zoon Manu Stephen studeerde twee jaar hotel management cursus, die bezocht hij na 10 twee jaar van school. Zijn moeder had een totaal van Rs 30.000 betalen. De jongste dochter Subi is nog steeds op school : er is een openbaar lichaam , er zijn geen kosten verbonden , alleen de kosten van leermiddelen .

Vasanta woont samen met Manu en Subi in een klein huis in een dorp, dat is ongeveer 5 km afstand van New Ambadi : vier kleine kamers, keuken en badkamer, het toilet is apart een paar meter achter het huis. Er is elektriciteit, zelfs een TV , maar de publieke waterkraan aan de andere kant van de weg voorziet in slechts 1,5 uur per dag van water, dus dit is alleen voor drinken en koken te gebruiken. Voor alle andere doeleinden is de open putten, die de familie verdeelt met de buren.

Iedere ochtend als het nog donker is , Vasanti neemt een bus naar het werk : zodra het warmer wordt , de vers getapte latex droogt sneller , dat wil zeggen de opbrengst lager is. De bus kost Rs 7 ronde reis. Tapper waren twee rondes per dag te maken en latex melk als gevolg van hun werk is meestal ongeveer twee emmers vol . " De meeste tapper de oogst met de fiets te brengen naar een inzamelpunt , een paar hebben zelfs bromfietsen. Vasanta draagt de emmer met een schouder pole : 45 kg vloeibaar - 18 kg van rubber. Voor dit bedrag krijgen ze Rs 126 als basis salaris en R 40 als de set bonus. De tweede Zapfrunde brengt extra Rs 72e is officieel werken met zes dagen, maar zoals de meeste andere tapper Vasanta normaal goed werkt op zondag: de bonus is dan veel hoger, en als alles goed gaat , krijgt ze de beloning voor een verschuiving van zondag 2 tot 3 werkdagen . Gelukkig , help haar collega Nagappan zijn fiets tijdens het vervoer, ten minste de eerste Zapfrunde .