HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Khan familie PDF Afdrukken E-mail

Gezondheidszorg uit het sociaal programma 

Gidpur is een klein dorpje vlakbij Sialkot . Het is gecentreerd rond een enorme waringin , de gastvrije schaduw van de drukkende warmte . In de weelderige rijstvelden rond het dorp is de thuishaven van een verscheidenheid van tropische vogels , waterbuffels wentelen in de modder gaten. Het dorp is zeer arm . De weg is bezaaid met gaten . De weinige single- verhaal gebouwen worden bewoond door grote gezinnen met veel familieleden .

In een van deze huizen woont Khan familie. Je hebt enige tijd komen, een gezonde jongen. De moeder ( Mushulcut ) kon brengen het kind in een ziekenhuis in Sialkot aan de wereld. Na de geboorte was ze 24 uur om te mogen blijven onder medische verzorging. Alle vergoedingen voor het ziekenhuis en de kosten van het geneesmiddel werd volledig overgenomen door een welvaartsmodel .

"Ik ben erg blij dat alle kosten zijn betaald voor het ziekenhuis ", zegt Mushulcut , " anders zouden we nu diep in de schulden . Zelfs met ons eerste kind , een meisje, werden de kosten gedragen door de zorg. Nu hebben we een jongen - hij werd gedoopt in de naam Morcadus . Dat betekent dat " de Heilige . "

Mushulcuts man is erg blij met het sociaal programma . Hij voegt eraan toe , glimlachend en trots: " Wij zijn een echte "fair trade" familie. "