HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Chandrika Dushanti PDF Afdrukken E-mail
Frocester EstateChandrika werkt als Gummizapferin Frocester op de plantage, de eerste leverancier voor eerlijke handel , Forest Stewardship Council (FSC) gecertificeerd natuurlijk rubber. Haar man is een metselaar, ze hebben drie zonen die deelnemen aan een openbare school.

Het paritair comite (Joint Body) van de plantage , om te bepalen welke medewerkers en managers over het gebruik van de Fair Trade- premie, besloten om de Fair Trade extra inkomsten in 2007 gebruikt voor het in te stellen voor 64 huishoudens water: schoon drinkwater voor de deur voor 227 personen , van wie er 117 werkzaam zijn op de plantage. Alle drie de regelingen zijn in een ver weg van het grootste deel van de plantage gelegen gedeelte , dat tot de komst van een nieuwe manager is volledig verwaarloosd. De watervoorziening van de nieuwe put is niet voldoende voor alle behoeften , dus de kleren moeten worden gewassen met de hand nog steeds in de rivier , maar het is de eerste keer in de geschiedenis van de zogenaamde " arbeids- lijnen " ( rijen barakken voor de werknemers ) dat schone Kraanwater is beschikbaar .

Bijzonder opmerkelijk is het feit dat de Fair Trade- premies nauwelijks voldoende zijn geweest om alleen al twee van de drie systemen (bestaande uit waterputten met pompen te financieren , reservoirs , leidingen, waterkranen ). De nieuwe manager heeft bijgedragen enkele ' liggen ' in materialen ( zoals een pomp ), het beheer overnam deel van de kosten en het personeel heeft bijgedragen in de vorm van werk en hun eigen aandeel in te vullen . In een project, de werknemers en de werknemers betaald Rs 5900 voor een watertank , het beheer heeft over de kosten van de fontein, de Fair Trade premies gefinancierd leidingen en kranen. Extra kranen werden toegevoegd uit hun eigen middelen en in twee gebieden van openbare douches gebouwd. Twee van de systemen zijn afhankelijk van pompstations . Het management besteedt maandelijks de eerste 11 liter brandstof , een ' commissie trekt water ' uit eenzelfde gezin een bijdrage van Rs 25/maand de continue werking van de pomp te garanderen.

Dit voorbeeld toont duidelijk het belang van goede samenwerking tussen alle betrokken partijen , en wat de resultaten voor het algemeen belang kan worden bereikt . Overigens is dit de nauwere samenwerking , de relaties tussen personeel en management aanzienlijk.