HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Premavati PDF Afdrukken E-mail
Fabricage van Rubber Band Ballen in vluchtelingen met een tsunami -projectSinds de feestzaal in de nieuw gebouwde dorp voor tsunami-slachtoffers Urannagodawatta niet voltooid , de productie van de Rubber Band Balls is op dit moment enigszins verkrampt kantoor gedaan Rangit onze consultant . De vrouwen hebben op drie verschillende bussen te nemen en de gemakkelijke manier te nemen tot 1,5 uur. De reiskosten van Rs 44 per reis zal worden overgenomen door Fairdeal Trading. In feite , de vrouwen de hele weg zou willen blijven houden op zichzelf - ze vertrouwen elkaar (nog) niet genoeg om het werk alleen doen in hun nieuwe gemeenschap ruimtes. Rangit maar is er zeker van dat de bal weer de productie gezet in het dorp bij het dorpshuis operationeel is .

12-15 De vrouwen werken elke dag , meestal in volledige stilte. Net als het einde van de burgeroorlog in Sri Lanka werd aangekondigd , wilden ze een radio hebben.

Vier gelijke porties van elke kleur rubberen ringen worden gewogen op een precisie- balans, die is gelegen in een plastic cabine te krijgen , ondanks de ventilator aan het plafond een nauwkeurig resultaat. Een probleem is gebleken dat de gele ringen zijn gemaakt van een aantal onbekende reden , iets lichter dan de andere elastiekjes, waardoor het moeilijk is om iets te berekenen. Elke bal wordt afgesloten geregistreerd onder de naam van de producent.

De snelste vrouw in de productie van de elastiek bal Premavati . Tijdens de tsunami , was ze thuis in hun dorp genaamd Egodanyana (die zoveel als de "Tuin van middelen, waaronder ") en bereide lunch. Een van haar zonen in het huis sliepen , stonden de anderen gelukkig gegaan. De tsunami bereikte rond het dorp, op 09.20 uur en het was puur geluk dat hun buren hadden de golf gezien en schreeuwde , waardoor haar en haar zoon in veiligheid. Van haar familie , was niemand gekwetst - maar hun huis werd volledig vernield.

In 48 van hun nieuwe dorp huizen werden verloot door middel van een loterij , Primavati is erg blij met hun accommodatie 47, een hoekwoning in de hoofdstraat . Sinds verhuisde ze hier zes maanden geleden , ook verschillende planten in haar tuin. Een kleine winkel is meer en meer middelen voor het dorp en ontmoetingsplaats , bijna elk huis heeft een vlag gehesen, hangt wasgoed te drogen in de open en er is altijd een drukke komen en gaan van met de hand waterpompen . De eerste test van een multi - ethische gemeenschap zonder problemen : de weinige islamitische families zich te onthouden van geslacht op de islamitische Offerfeest geiten, die hun buren als boeddhistische Premavati kunnen interfereren