HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Gollapalli Nampalli PDF Afdrukken E-mail

Biologische katoen uit IndiaGollapalli Nampalli (45 jaar ) heeft twee hectare landbouwgrond kan worden gebruikt door degenen die als gevolg van slechte moesson momenteel slechts ongeveer 1,2 ha . Hij heeft gestudeerd slechts een dochter ( Rajita , 20 jaar), de teligusche literatuur. (Telugu Hindi en Bengaals = gemeenschappelijke taal van India ). Tijdens de week Rajita woont in de buurt van hun colleges met een andere familie in het weekend gaat ze naar huis en helpt met de oogst van katoen . Het collegegeld voor het college bedragen Rs 5000 per jaar , naast Rajita ontvangt Rs 300 per maand zakgeld.

De boerderij werken ook Gollapalli 's zus, haar dochter en een aantal buren. De katoenteelt wordt afgewisseld met andere gewassen zoals "Red gram ( linzen) , goudsbloem ( goed tegen plantenziekten ) en okra en een traditionele koffieboon. Sommige van de planten vertonen een gebrek aan kunstmest - vaak niet genoeg meststoffen beschikbaar of te duur zijn. Dit is ook de (onverwachte ) resultaat van de arm kind families : er zijn niet genoeg werknemers beschikbaar voor de landbouw in aanvulling op het houden van de koeien. Hun mest is essentieel voor bodemverbetering. Shepherd set zou te duur zijn, zelfs als de gebruikelijke dagloon van slechts Rs 80 tot 90 . ( De door de regering vastgestelde minimumloon van Rs 100 per dag, hebben we bijna nooit betaald). Dag arbeiders zijn nodig voor het wieden en de ongediertebestrijding handleiding voor het ophangen van vangplaten en vogelverschrikkers . Vorig jaar Gollapalli Nampalli moest ongeveer 1,6 ha katoen geteeld met een opbrengst van 1.000 kg , die hij kon verkopen tegen een fair trade prijs van Rs 31 000 - de winst bedroeg Rs 10.000 ( ongeveer 165 € ) .

In zijn dorp zijn er ongeveer 42 fairtrade katoen boeren, die zijn onderverdeeld in vier groepen . U spaart elke 50 roepies ( ongeveer 31 cent) per maand, waarvoor zij ontvangt 6% rente . In totaal hadden ze dus al gered Rs 15.500 op hun rekening - maar moest Rs 10 000 voor de aanschaf van zaad worden afgegeven . Net als alle andere groepen in dat gebied profiteert ook van een negen Nampalli magazijn voor de opslag van katoen, dat was met de financiële hulp van een Fair Trade- koper gebouwd. (Kosten: € 26.000 ). Er is een nieuw systeem voor een nauwkeurige afweging van katoen. De samenwerking is van plan om een groot scherm TV te kopen om de werknemers te vermaken. Ook gepland is een omgekeerde osmose installaties om te verkopen als een extra bron van inkomsten , betaalbaar water naar de omliggende dorpen . Het grondwater in dit gebied heeft een hoge Flourgehalt op - veel mensen zullen lijden door de dagelijkse consumptie van onbehandeld water om botziekten.