HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home
Mevrouw Iramma Ramappa Bangari PDF Afdrukken E-mail

Omschakeling naar biologische katoenproductieMevrouw Iramma Ramappa Bangari (40 jaar) komt uit Neelagunda , een dorp met 2.500 inwoners . Ze trouwde met haar man Hussed jonge (55 jaar) , leed sinds hij tien jaar tegen de gevolgen van polio ziekte. Dat in een van de machtigste families van het dorp einheiratete was voor de jonge vrouw op het eerste nogal moeilijk. Samen hebben ze zes kinderen , vier meisjes en twee jongens. De oudere kinderen (18 en 22) zijn klaar met school en werk op het veld - maar zonder veel enthousiasme. Drie van de dochters zijn getrouwd, de jongste (16 jaar) gaat naar school nog . Aangezien het land is van de familie van de man , de familie woont ook in het geërfde huis. Mijn vader bouwde ook op katoen , totdat hij werd 10 jaar geleden op de leeftijd van 92 jaar overleden. De vader gaf zijn land - ongebruikelijk voor de regio - in gelijke delen aan zijn gehandicapte zoon en vier dochters , voor de plaatselijke omstandigheden , was hij een rijk man

Mevrouw Bangari en haar familie boerderij 51,5 hectare (20 hectare) land, waarvan 25,2 (circa 10,2 hectare ) zijn beplant met katoen. Andere gewassen zijn Jowar (lokale soort maïs ) , zonnebloemolie , tarwe , kikkererwten en koriander. Het werk brengt ook problemen, zoals de biologische landbouw is arbeidsintensief, met name het wieden van onkruid : Mw. Bangari schat dat 90 werkdagen nodig zijn om schoon te wieden met 1,2 hectare. In het hoogseizoen , die zij in dienst maximaal 40 personen . Tijdens de officiële minimumloon voor veldwerk naar Case is 82/pro dagen, de gewone werknemers ontvangen in de regio 50-100 roepies per dag, en een ½ tot 1 kg van wat er wordt geoogst - wat in termen van zekerheid en de koopkracht bijna even belangrijk als de contante betalingen.

Naast het land geniet familie Bangari vier koeien voornamelijk houden aan de compostering onder weg in de achtertuin zijn er verschillende composthopen in verschillende stadia - een werkende biogasinstallatie. In de wetenschap dat al hun voorouders reeds gebruikt soortgelijke middelen, ze hadden er bewust voor gekozen in 2000 voor de biologische landbouw . De coöperatie behoort tot de vrouw Bangari heeft de hulp gebruikt van de Fair Trade- financiering van de omschakeling naar biologische landbouw (consulting , certificering kosten).