HomeSitemap
  • Nederlands
  • Frans
Home arrow Over ons
Ethletic Black Cap Ethletic
Inloggen
Geen account? 
Ethletic info PDF Afdrukken E-mail
Het Verantwoord Alternatief

Ethletic producten zijn onder Fair Trade omstandigheden gemaakt, en zijn de grondstoffen duurzaam en van fair trade materialen en 100% veganistisch gemaakt. Ethletic alle materialen zijn afkomstig van gecontroleerde en internationaal gecertificeerde FairTrade supply chain.

Waarom Fair Trade?

Ons doel is dat ieder mens eerlijk wordt beloond voor zijn werk. We niet willen dat armoede worden benut om de mensen uit te buiten. Ethletic wil een eerlijke en duurzame manier van geven en nemen! We ontwikkelen producten op basis van transparante en gecertificeerde Fair Trade supply chain tot bevordering van de Fair Trade projecten.

Waarom Duurzaam?

We willen voorkomen dat door de exploitatie van landbouwgrond deze waardevolle grond aangetast wordt. We stimuleren onze katoen producenten alleen GOTS gecertificeerd biologisch katoen te verbouwen. Onze schoenzolen zijn bijvoorbeeld van natuurlijke rubber in plaats van kunststoffen omdat 1 hectare van rubber boom plantage 7 x meer CO2 dan 1 hectare regenwoud absorbeerd. Alle onze plantages zijn FSC gecertificeerd en zodoende kan bijdragen tot een duurzame productie.

Waarom Vegan?

We willen niet dat voor Ethletic dieren sterven of worden gemarteld. Daarom, geen dierlijke oliën, vetten, lijm of kleurstoffen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze vegan schoenen.

Veel gestelde vragen over Ethletic producten


Wat is Fair aan Ethletic?

Ethletic op basis van eerlijke handel de supplay Chain heeft een hoge mate van transparantie. En werken uitsluitend met gecertificeerde grondstoffen. In elke stap van de supply chain zijn betalingen aan de deelnemende producenten door de fair trade-fair trade organisaties correct. Ethletic ondersteunt bovendien een sociaal programma in de fabrieken van haar eigen fair trade-producenten.


Ethletic & sociale projecten

Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. Met de fair trade meerprijs worden de levensomstandigheden van de arbeiders verbeterd. ‘Arbeiders en management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Dit geld werd besteed aan onderwijs en de vestigen van een ziekenhuis dit is democratisch besloten. Ethletic ondersteund de crowd van Karma Chakhs in de uitvoering van de productie werkplaats en 1000 mensen van de Europese crowd . Ethletic heeft met USD 15 000 onderhandeld over een water zuivering / herstel systeem als tussen persoon tussen de productiefaciliteit in Pakistan. Daarmee is een eerste stap gezet voor duurzame samenwerking. Daarbij zijn we actief bezig de waterproblematiek (Water privatisering in Pakistan en grondverontreiniging) en oplossingen te ontwikkelen.

Ethletic & Duurzaam

Ethletic producten onderscheiden zich doordat ze vooral bestaan uit duurzame natuurlijke materialen. Plastics worden alleen gebruikt, als dit niet kan worden vervangen door natuurlijke grondstoffen. Onze producten bestaan voornamelijk uit "fair trade" Bio katoen en fair trade natuurrubber of gerecycleerde materialen.

Fair Trade & katoen

Ethletic sneaker zijn de eerste vrijetijdsschoenen wereldwijd, waarvan de katoen is gecertificeerd volgens de internationale fair trade-normen gecertificeerd. Deze fair trade normen verplichten het merk "Ethletic" op de lange termijn handel relaties een vaste prijs betalen aan de katoenproducenten, hetgeen hoger is dan het gemiddelde van inkomen.

Fair Trade & rubber

Ethletic heeft de eerste schoenen wereldwijd, met zolen gemaakt met fair trade natuur rubber met FSC keurmerk. De plantages met fair trade natuur rubber zijn de eerste wereldwijd met Forest Stewardship Council certificering voor duurzaam bosbeheer. Er wordt op een duurzame manier omgegaan met het milieu en met de rubberbomen. Hierdoor wordt de biodiversiteit bevorderd. Het FSC keurmerk op de zool van de schoen bevestigt de duurzame bosbouw. Op de plantage wordt ook sociaal verantwoord gewerkt. Voor elke kilo rubber krijgen de rubber plantage werknemers €0,50 bonus voor autonome projecten zoals de bouw van ziekenhuispost een wijk of de aanleg van waterleidingen.

Ethletic & Fair Trade


Werknemers van de productiebedrijven van Ethletic, krijgen een extra toeslag / premie voor de productie van de Ethletic producten. Deze premie is 15% van de productiekosten. Van deze gelden worden een ziekenfonds en pensioenfonds afgesloten en of gebruikt voor onderwijs materiaal van de kinderen.Van de verkoopprijs geeft Ethletic 2% van de omzet aan de FLO-CERT / Max Havelaar organisatie voor het gebruik van de officiële fair trade-logo's

Ethletic & Vegan

Wij ervoor zorgen dat geen enkel dierlijke oliën, vetten, kleuren die worden gebruikt voor de verwerking of de behandeling van materialen, want wij van mening zijn dat geen enkel dier in de wereld voor onze producten gedood wordt of wordt gemarteld


Bijzonderheden

Ethletic schoenen zijn 100% organic (uitgezonderd de ringetjes van aluminium) .Dat betekend : Fabric = biologisch katoen; rubber = natuur rubber/Latex Bondingagent = Latex ; Prozess = Vulkanisation

Ethletic gebruikt alleen organic materiaal voor de verpakking. Schoen dozen, die gemaakt zijn van recycled papier en zonder gebruik van onnodige kleurstoffen or surfacing. Schoen zakken zijn gemaakt van bio katoen.Voor Ethletic is het duidelijk we vermijden extra verpakking materiaal

Een van onze belangrijkste doelstellingen is werk-en mangement standards te verbeteren. Daarom bezoeken we ze regelmatig om standaards te trainen zoals ISO 9001